Utrecht Thaise Massage  thumbnail

Utrecht Thaise Massage

Published Aug 30, 23
9 min read

Massage Izegem

Om een massagepraktijk te beginnen, heb je niet veel nodig. In principe kun je met een inklapbare massagetafel met draagtas en een flesje massageolie al prima op locatie of aan huis bij cliënten werken. Maar als je besluit een eigen locatie te openen en vanuit een massagepraktijk te werken, heb je wat meer benodigdheden nodig.

In deze handleiding bespreken we alle materialen en dingen die je nodig hebt of die handig zijn om te hebben in jouw massagepraktijk. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je geen massages kunt geven zonder massagetafel. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een massagetafel koopt.

De kussens zijn lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen met een draagtas - Thai massage Brugge. Deze draagtas wordt bij de body cushions uit ons assortiment standaard meegeleverd. Vrijwel iedereen vindt het fijner om op een massagetafel met losse hoofdsteun te liggen, in plaats van met zijn of haar gezicht in een uitsparing. De prijs van een hoofdsteun is in de laatste 10 jaar flink gedaald

Alhoewel vrijwel alle massagetafels een uitsparing hebben, worden niet alle massagetafels standaard met een losse hoofdsteun geleverd (massage pierre chaude). Aan de ene kant is dat jammer, want een hoofdsteun heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van een uitsparing. Veel hoofdsteunen worden standaard geleverd met een armplankje en dit heeft nog meer voordelen

Je verlengt het namelijk met zo'n 20 tot 30cm. - Sommige cliënten vinden een uitsparing een beetje claustrofobisch, omdat het hoofd volledig wordt omringt door de massagetafel. Bij een hoofdsteun is hier veel minder sprake van. - Een uitsparing in de massagetafels kan, zeker bij wat hardere massagetafels, wat hard liggen.

Balinese Massage

  • Om een hoofdsteun kan je een hoofdsteunhoesje doen. Deze omvat de hoofdsteun volledig. Een uitsparing in de bank kan je door een hoeslaken met uitsparing of facecovers afdekken, maar in veel gevallen raakt het gezicht van de cliënt alsnog de binnenkant van de uitsparing in de massagetafel. -Door het gebruik van een hoofdsteun met armplankje verandert de positie van je cliënt.


Ook de hoofdsteun kan je vrijwel altijd instellen qua hoogte en zelfs kantelen. Zo kan je je cliënt de meest ideale houding laten aannemen waarin de te masseren spieren ontspannen en goed bereikbaar zijn. Met het gebruik van een hoofdsteun en armplankje wordt de massagetafel breder. Hierdoor kan de cliënt zijn of haar armen op verschillende manieren naast zich neerleggen.

Als je veel op locatie werkt, kan het sjouwen van een massagetafel ten koste gaan van je rug. Het gebruik van een massagetafelkarretje kan hier zeker in helpen. Er zijn ook , waarmee je jouw massagetafel makkelijk kan vervoeren. Als je jouw massagepraktijk professioneel aan wilt pakken is een goede hygiëne van groot belang.

Maar het gebruik van een hoeslaken voor een massagetafel is nog veel belangrijker - sauna massage. Niet alleen creëert het een schoon gevoel voor je cliënten en voor jezelf, het helpt je ook om de levensduur van je massagetafel te verlengen! Naast het gebruik van een hoeslaken, kan ook het gebruik van de juiste disposables helpen om je praktijkhygiëne te verbeteren

Het grote voordeel van disposables is dat je deze niet hoeft te wassen, maar na gebruik gewoon kunt weggooien. massage eindhoven. Zo bespaar je als masseur veel van je kostbare tijd! . Het gebruik van olie, lotion en crème bij bepaalde massages zorgt ervoor dat er minder wrijving op de huid ontstaat

Thai Massage Sint Niklaas

Zo kan een prettige geur de massage ondersteunen en geeft dat een versterkende werking aan de massage. Het is prettig om diverse soorten oliën, lotions en crèmes te hebben waar de cliënt zelf uit kan kiezen. Kijk ook eens naar geuren die een bewezen kalmerend effect hebben, zoals kaneel, lavendel, jasmijn, kamille en ylang ylang.

Aan de andere kant wil je ook geen olie hebben die te snel in de huid trekt, waardoor je steeds olie bij moet pakken tijdens de massage. Je moet hierin het juiste evenwicht zoeken waarbij je als masseur nog steeds een kleine wrijving kunt voelen. - Probeer massageolie met paraffine en vaseline te vermijden.

Let daarnaast ook op of er geen synthetische kleurstoffen, conserveermiddelen of andere chemische stoffen zijn gebruikt. Deze ingrediënten vergroten de kans op een allergische reactie en zijn niet goed voor het milieu. - Dit is lastig, omdat dit veel te maken heeft met persoonlijke voorkeur (massage a domicile bruxelles). Zorg daarom dat je verschillende keuzes hebt, zodat de cliënt altijd zelf kan kiezen wat hij of zij prettig vindtOok als masseur is dat prettig, omdat je dan na je werkdag niet bedwelmd bent door al de verschillende geuren. Als je bepaalde soorten behandelingen wilt gaan uitvoeren zul je extra materialen moeten aanschaffen - Thai massage Brugge. Zo heb je voor een hotstonemassage natuurlijk wel massagestenen/hotstones nodig. Ook een hotstoneheater is dan aan te radenAls je een hotstoneset wilt aanschaffen is het van belang dat je eerst gaat kijken hoeveel en welke massagestenen/chakrastenen je nodig gaat hebben. Wanneer je dit eenmaal weet, kun je gaan kijken naar de juiste hotstoneheater - massage bredene. Idealiter kun je al je massagestenen in één keer opwarmen met de hotstoneheater. Als je dus een set massagestenen kiest die uit 60 stuks bestaat, zul je niet kunnen volstaan met een hotstoneheater van 6 liter

Thai Massage Bangkok

In dat geval kun je prima volstaan met een heater van 6 liter. Een cuppingmassage is een behandeling waarbij je gebruik maakt van cups. Deze cups, die gemaakt zijn van glas, hard plastic of siliconen, heb je natuurlijk nodig als je een cupping-massage wilt geven. In principe zijn er zeven dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van cupping cups: - Voor welke lichaamsdelen wil je cuppingmassages gaan uitvoeren? Als je de rug een massage met cupping wil geven heb je meer cups nodig hebben dan wanneer je alleen een deel van de benen wilt masseren.

Op die manier heb je meer flexibiliteit, waardoor je verschillende delen van het lichaam kunt behandelen. - Wil je ook cuppingmassages voor het gezicht geven? In dit geval zijn er speciale cuppingsets die gemaakt zijn voor het behandelen van het gezicht. - Als je regelmatig op locatie werkt is het van belang dat je de cups ook mee kunt nemen.

Siliconen cups zijn in dit geval ook de beste optie, omdat deze niet zo snel kapot gaan. - Er zit veel prijsverschil tussen de verschillende cupping cups. Een simpele cupping set van siliconen heb je al voor €20 tot €60. Alhoewel je ook je eigen kruidenstempels kunt maken, kan je ze ook gewoon kant-en-klaar kopen.

Deze bestaan uit kruiden die goed zijn voor het gezicht, de spieren en andere delen van het lichaam. Als je op zoek gaat naar kruidenstempels kijk dan of deze een van de volgende ingrediënten bevatten: plai, cassumunar, gember, citroengras, kaffirlimoen, kalmoes, kurkuma en tamarindebladeren (yin yang massage). Als één van deze ingrediënten er niet in zit, betekent dat niet dat ze niet goed zijn

Het gebruik van handdoeken tijdens een massage is onmisbaar. Met een handdoek kan je de overgebleven massageolie of lotion van de cliënt verwijderen na de massage. De handdoeken kunnen ook gebruikt worden om de lichaamsdelen van de cliënt warm te houden die niet gemasseerd worden. Bij het kopen van massagehanddoeken moet je rekening houden met de grootte van de handdoeken.

Body Time Massage

Kies voor een handdoek die is gemaakt van 100% katoen voor optimaal comfort (massage antwerpen). Ook is het van belang dat de handdoeken goed tegen olie kunnen. Er zijn ook te verkrijgen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Dit scheelt je een hoop was en is enorm hygiënisch. Zonder dat het de natuur extra belast

Deze handdoeken zijn vaak niet groter dan 30 x 50 cm en zijn daarmee ideaal om met warme kompressen een gezichts- of schoudermassage af te sluiten. Je kan kompresdoeken ook gebruiken voor het drogen van de handen of om tijdens een massage het hoofd van de cliënt op te laten rusten.

Je verwarmt binnen mum van tijd handdoeken en kompresdoeken op tot een aangename temperatuur op een professionele manier - massage in aalst. Een handdoekwarmer is geen must, maar wel een goede manier om je cliënten extra te verwennen voor of na een massage met een warme handdoek. Misschien hoeven we het niet eens specifiek te benoemen, maar als je al de bovenstaande massagespullen gaat aanschaffen is het ook handig om een plek te hebben waar je deze gemakkelijk kunt bewaren

Een werkwagen of een andere verijdbare kar is dan een goede oplossing. Als je veel gezichtsbehandelingen of voetreflexologie geeft is een goede zadelkruk essentieel. Zo kan je de behandeling zittend uitvoeren. Niet alleen kan je op die manier de cliënt beter behandelen, ook voorkom je er rugklachten voor jezelf mee.

  • Als je een zadelkruk koopt is van belang dat je deze op de juiste hoogte kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een hogere behandelbank of behandelstoel? Kies dan ook voor een hogere zadelkruk zodat je goed bij je cliënt komt. Houdt ook rekening met je eigen lengte. Onze zadelkrukken zijn veelal te verstellen tussen de 40 en 60 cm (wat goed aansluit op de werkhoogte bij onze massagetafels).

Prive Massage

  • Een kantelmechanisme zorgt ervoor dat de zitting kantelbaar is, waardoor je gemakkelijker een goede houding op de kruk kunt vinden. Ook stimuleer je beweging met een kantelmechanisme. Werk je vaak op locatie? Dan is een opvouwbare massagekruk wellicht handiger. Het nadeel hiervan is dat deze vaak niet met wieltjes komen, waardoor je er niet mee kan bewegen.

Als je een groot voetkruis hebt, bots de kruk makkelijker tegen de massagetafel op wat irritatie kan opwekken. salon de massage chinois bruxelles. Maar het nadeel van een kleiner voetkruis is dat deze wat minder stabiel is. Als je dan bijvoorbeeld op een tapijt werkt, kunnen de wielen wat sneller in het tapijt vastlopen waardoor de kruk kan kantelen

Deze kunnen geïntegreerd zijn met de zitting of hier los van zitten. In het laatste geval is de leuning vaak in hoogte verstelbaar en kantelbaar (massage japan). Een smalle rugleuning geeft je meer vrijheid, maar steunt alleen in het midden van de onderrug. Een brede rugleuning geeft je wat minder beweegruimte, maar ondersteunt wel de gehele breedte van de onderrug

Met behulp van deze spullen kun je meer autoriteit op je vakgebied uitstralen en kun je dingen makkelijker aan cliënten uitleggen. Zo kan het hebben van een anatomiemodel van een voet handig zijn als je voetmassages geeft. Een model van een wervelkolom kan dan weer voordelen hebben bij bijvoorbeeld fysiotherapie of het uitleggen van de oorzaak van rugklachten.

Niet iedereen heeft alle benodigdheden nodig die in de lijst genoemd zijn. Bedenk welke benodigdheden voor jou en jouw cliënten noodzakelijk of prettig zouden kunnen zijn. Zo haal je het meeste uit jouw massagepraktijk! .

Gua Sha Massage

Een paar jaar geleden las ik dat Thaise Yoga massage ook wel Yoga for the lazy people wordt genoemd. Ik raakte geïnteresseerd, omdat ik een Yoga opleiding in India gevolgd heb. In 2018 besloot ik naar Thailand te gaan om daar Thaise Yoga massage te leren. Dit jaar ben ik weer naar Thailand gegaan om me verder te verdiepen in Thaise Yoga massage.

Hoe Thaise Yoga massage me een betere Buteyko adem therapeut maakt. M’n ervaring met Thaise Yoga massage. M’n gevolgde Thaise Yoga massage cursussen. thaise massage aalst. Klas TMC (Thai Massage school Chiang mai) Er bestaan best wat vooroordelen over Thaise Yoga massage. Hieronder wil ik daar een aantal van wegnemen. Veel mensen denken dat Thaise Yoga massage pijn doet

Met samengeknepen billen hopen dat het goed gaat is niet natuurlijk niet ontspannend. Zo hoort een massage niet te zijn. Iedere massage hoort ontspannend te zijn. Een Thaise Yoga massage kan stevig zijn, maar als je daarna geradbraakt bent weet ik het ook niet. Je hebt dan in ieder geval geen echte Thaise Yoga massage ontvangen.

En voordat ik je voor het eerst masseer hebben we een korte intake zodat ik op de hoogte ben van je algemene gezondheid. Verder hoort een masseur een goede tastzin hebben, maar ik vind het prettig als de ontvanger ook feedback geeft. Dan ontstaat er een samenwerking en kan ik de massage beter laten aansluiten op wat je nodig hebt.

Latest Posts

Auto Opkoper België

Published Jun 08, 24
4 min read

Luchthavenvervoer Oosterhout

Published May 14, 24
3 min read