Wat Is De Toekomst Van Linkbuilding?

Published May 04, 22
7 min read

Kwalitatieve Backlinks kopen

Kwalitatieve Backlinks kopen? Link-building is het proces van het krijgen van backlinks naar uw site van andere populaire websites (gebruik een blog, gast detachering, maak een profiel, ...). Het is een SEO-strategie die uw zoekposities kan verbeteren. Het krijgen van bulk backlinks van sites van hoge kwaliteit verhogen de autoriteit van uw site. Google algoritmen rangschikken het hoger onder de resultaten pagina's (SERPs). Website kan een concurrentievoordeel krijgen als het meer link populariteit heeft dan een concurrerende site. Combineer link-building met andere SEO-strategieën om te winnen.

Is het waar dat uw website met een slakkengang groeit, ondanks de kwaliteit van de inhoud?

Maak u geen zorgen. U bent niet de enige die met dit leed wordt geconfronteerd. Ik ben in de afgelopen tien jaar minstens duizend website-eigenaren tegengekomen die op de SOS-knop drukten vanwege precies hetzelfde probleem. Maar hier is het ding, de meeste van hen wist de oplossing zelf, maar wilde gewoon een bevestiging van mij met betrekking tot hetzelfde. U weet het ook. Het is niets anders dan kwaliteit backlinks. (Op voorwaarde dat je inhoud van hoge kwaliteit hebt) Net als u, waren de meeste van deze website-eigenaren hulpeloos ondanks het feit dat ze de oplossing kenden omdat kwalitatieve backlinks moeilijk te verkrijgen zijn en u misschien speciale middelen nodig heeft om ze te bouwen. Wanneer je de top-ranking pagina's op Google onder de loep neemt en probeert te beredeneren waarom sommige van de zeer concurrerende inhoud niet op nummer 1 staat, zul je uiteindelijk maar één antwoord vinden. Dat zijn backlinks. De hele SEO wereld kent de kracht van backlinks, en Google ook. In feite, als er één ding is dat Google nog steeds niet 100% kan aanpakken voor het overtreden van haar richtlijn, dan is het backlink. Waarom? Omdat als je kijkt naar alle verhalen van Google executives, ze waarschuwen gebruikers om geen backlinks te bouwen. Soms is er veel angstzaaierij die ze doen om ervoor te zorgen dat de kwetsbaarheid van hun algoritme niet wordt misbruikt. Deze waarschuwing is er al sinds de Penguin Update. Ze blijven er zelfs nu aan vasthouden. Als je het aantal keren dat Google executives waarschuwen voor backlinks vergelijkt met het aantal keren dat ze waarschuwen voor andere factoren die de rankings van zoekmachines kunnen beïnvloeden, dan zie je dat de eerstgenoemde factor overmatig veel aandacht krijgt.

Amsterdam Linkbuilder

Welke aandachtspunten zou je in het achterhoofd moeten houden als je met linkbuilding aan de slag gaat? Ik zet er een aantal voor je op een rij. Blogs laten schrijven. 1. Het ideale aantal links Externe linkbuilding moet ‘met beleid’ worden gedaan, omdat Google erg streng is op vermeend misbruik van externe links.

Mijn advies luidt dan ook onderscheid te maken tussen links die vanuit marketingperspectief worden opgezet (denk aan het aanmelden van de link op een inhoudelijke verzamelpagina) en links die op basis van content (een relevant blog bijvoorbeeld) worden gelegd (Blogs laten plaatsen). De links vanuit marketingperspectief dien je voorzichtig door te voeren. Zo’n 1 tot 2 links per week lijkt door Google getolereerd te worden.

Ook het effect van linkbuilding op basis van relevante content heeft tijd nodig. Die tijd besteed je met name aan het realiseren van inhoudelijke content en het contact zoeken met partijen waar deze inhoudelijke content interessant voor zou kunnen zijn. Het is in feite een win-winsituatie: de één levert inhoudelijke content en de ander levert de link.

2. De kwaliteit van links Externe links variëren vaak in kwaliteit, waarbij backlinks van kwalitatief goede sites met autoriteit de vindbaarheid van je eigen site tegemoetkomen (Werkwijze van Linkbuilding). Aandachtspunten om backlinks te realiseren zijn: De populariteit van de website die linkt naar de jouwe. Deze wordt gemeten met behulp van de pagerank die een bepaalde pagina heeft.Er zijn organisaties die een hele studie maken van het ontrafelen van het Google-algoritme (Blogs laten maken Amsterdam - Linkbuilding bureau). Deze organisaties bieden tools die (op basis van eigen inschatting) inzicht geven in de pagerank van pagina’s zoals de Open Site Explorer van MOZ en In, Link Rank van SEO Powersuite. Het aantal links dat van een bepaalde website naar jouw eigen website gaat, telt slechts 1 keer mee.

Blogs Laten Maken Amsterdam - Linkbuilding Bureau

Relevantie van het onderwerp. Hoe beter de externe website aansluit bij het onderwerp van je eigen site, des te hoger de relevantie die Google toekent aan je link. Kijk ook goed naar dofollow- en nofollow-links. In het artikel over nofollow-links wordt beschreven wat hier precies mee wordt bedoeld en als je een nofollow- en een dofollow-link inzet.

Bij commerciële teksten (waar je misschien voor betaald hebt) zet je een nofollow-link. Hiermee zeg je eigenlijk dat je niet verantwoordelijk bent voor de pagina en dat Google die link dus niet moet volgen. Kijk dus goed of de pagina waarvandaan je wilt linken, dofollow-links plaatst en niet alleen maar nofollow-links.

Heb je alleen dofollow-links, dan ziet Google dat als onnatuurlijk, en onnatuurlijkheid wekt wantrouwen bij de zoekmachine en heeft vaak een negatief effect op de ranking. 3. Relevante ankerteksten De ankertekst is de tekst die de link naar jouw website ondersteunt. Google neemt de ankerteksten mee in de beoordeling van de relevantie van je website voor een zoekopdracht.Er bestaat een aantal aandachtspunten als het gaat om het kiezen van een goede ankertekst (zie ook het Frankwatching-artikel over ankerteksten). Duidelijk is in ieder geval dat Google wil dat er een goede variatie zit in het soort ankerteksten. Linkbuilding betekenis: Het bouwen van kwalitatieve backlinks naar een website.. Veelgebruikte vormen zijn: Merknaam URL’s Zoekwoorden Om de relevantie van de ankertekst en de variatie hierin te beïnvloeden, is het verstandig om bij het realiseren van een link naar je site ook direct een suggestie voor de ankertekst te doen.

Actualiteit van de link Google kijkt naar de actualiteit van de content en daarmee ook naar de actualiteit van de links - Waarom linkbuilding uitbesteden?. De groei van het aantal links naar een pagina, is een indicatie voor de actualiteit en relevantie van deze pagina. En relevante content wordt zoals bekend door Google beloond.

Linkbuilder NederlandDat kun je bijvoorbeeld zo organiseren: Kies een aantal pagina’s waar je naartoe wil linken. Bijvoorbeeld omdat je de informatie op deze pagina het liefst wilt delen, of kies voor de top 10 meest bezochte pagina’s van je website - Bij een goede linkbuilding strategie is het belangrijk na te denken over een aantal belangrijke zaken. Kies dan een relevante ankertekst voor elke pagina. Plan de links in en houd daarbij rekening met het hierboven aangeraden maximum aantal links per week.

Ik raad hierbij aan elk half jaar de top 10 tot top 25 contentitems te actualiseren en aan te vullen, zodat de pagina ook in de toekomst relevant blijft en regelmatig op een natuurlijke wijze nieuwe backlinks ontvangt. Het toevoegen van 5 linkjes naar dezelfde pagina is dus minder gemakkelijk in hetzelfde tempo vol te houden dan het toevoegen van linkjes verspreid over diverse pagina’s.Door de linkjes gedoseerd toe te voegen over de pagina’s die je relevant vindt, is het tempo gemakkelijker vol te houden. De freshness score die de pagina heeft waar de link vandaan komt, heeft een invloed op de waardering die deze link krijgt. Een link van een oude, statische pagina die al langere tijd niet meer is bezocht door de Google-crawlers omdat er geen nieuwe content op geplaatst is, heeft minder effect dan een link van een pagina waar veel content op wordt toegevoegd.

5. Spamscore Het is van belang op regelmatige basis het totale aantal links, het aantal links per pagina en de kwaliteit van de links te controleren. Dordrecht Linkbuilder. Dat kun je doen op basis van de zogenaamde spamscore van de backlinks. Een veelgebruikte tool om de spamscore te achterhalen is de Open Site Explorer van Moz.

Het is een goed streven om vooral links met een groene spamscore te hebben en om links die dat op een zeker moment niet meer hebben, te laten verwijderen. Open Site Explorer Als de beheerder van de betreffende website de spamscore van de backlinks elk kwartaal doorloopt wordt duidelijk welke links een negatieve spamscore hebben. Waar moet je op letten bij linkbuilding?.

Apeldoorn Linkbuilder

Daarnaast kan de beheerder natuurlijk controleren of het aantal links per pagina voldoende blijft groeien. Op die manier is het gehele proces beheersbaar en zorg je ervoor dat je vooral backlinks hebt die een positieve bijdrage aan de beoordeling van jouw eigen site door de zoekmachines hebben. Let op! Het in één klap verwijderen van 5 tot 10 links kan uiteraard wel een negatief effect hebben op de linkwaarde, dus ook verwijderen van links moet, net zoals het toevoegen van links, met beleid gebeuren.

Backlinks realiseren Hoe zorg je nu dat jouw website of bepaalde pagina’s zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor derden om naar te linken? Een aantal opties: Zorg dat je interessante content op je website plaatst waardoor lezers graag een link naar je content plaatsen - Blogs laten maken Maastricht - Linkbuilding bureau. Organische links worden gewaardeerd door Google vanwege de vermeende relevantie.

Link bijvoorbeeld een nieuwtje aan jouw eigen expertise. Door in te spelen op de actualiteit krijg je een hogere waardering van Google en is de kans groot dat anderen naar jouw content linken. Dit wordt ook wel newsjacking genoemd. Creëer klantcases waar de klant trots op is, zodat deze ook met plezier naar jouw case linkt.

Maar vooral: zorg dat je een structurele aanpak hebt, waarbij je gebruikmaakt van de meest gemakkelijke route, hiermee relevante backlinks realiseert en de frequentie van nieuwe links beïnvloedt om niet door Google bestraft te worden - Wat is linkbuilding?. Een goede methodiek hiervoor is de volgende: Maak een lijst met klanten die je zou willen benaderen om een backlink van te krijgen.

Dat kan bijvoorbeeld door een blog voor de klant te schrijven, alvast een logo aan te leveren, een passende ankertekst met de klant te delen, enzovoorts. Zorg er in ieder geval voor dat je je klant zoveel mogelijk werk uit handen neemt. Daarmee kun je jouw kans op een link vergroten.

Linkbuilding Toepassen Op Je Website

Pak je lijst met zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en stel vast welke websites naar voren komen als je op de betreffende woorden zoekt. Doe dan hetzelfde als hierboven en bepaal welke backlinks voor jouw eigen site ook interessant kunnen zijn. Stel weer vast op welke plaats een link op de betreffende site het meest logisch zou zijn en benader de eigenaar van de site met de vraag of linken mogelijk is.

Kijk of deze influencers een relevante website hebben en doe hetzelfde als hierboven beschreven - Waarom linkbuilding uitbesteden?. Om dit proces gemakkelijk te maken, hebben we een backlink-template opgesteld dat je kunt gebruiken. 7. Overige aandachtspunten Wat is nog meer belangrijk bij het opzetten van een succesvolle linkbuildingstrategie? De plaats waar de backlink wordt geplaatst (uiteraard met de juiste ankerteksten) is bijvoorbeeld ook van belang.

Blogs plaatsen op relevante websites

Het concept zelf achter gast bloggen is vrij eenvoudig. In de kern gaat het om het delen van je expertise in een artikel dat gepubliceerd wordt op de website van iemand anders. Als bijproduct van het delen van inhoud die authentiek, waardevol en uniek is - zult u in staat zijn om een backlink te krijgen die terugverwijst naar uw website, of de website van uw klant. Als het goed gedaan wordt, wordt blogs op relevante websites beschouwd als een White Hat techniek voor linkbuilding. En het is een uiterst effectieve techniek die wordt gebruikt door professionele schrijvers en SEO-bureaus om verkeer te stimuleren en rankings te beïnvloeden. (links kopen) We hebben geleerd dat, in de wereld van SEO, backlinks als valuta zijn. Degenen die ze kunnen verwerven zijn de moderne oliezoekers van het internet. Als je weet waar je moet graven - en weet hoe je moet graven - dan zul je goed beloond worden. De juiste aanpak van blogs op relevante websites is om het niet alleen voor de backlinks te doen. Dit klinkt waarschijnlijk contra-intuïtief, en dat is het ook, maar het echte motief achter gastbloggen moet niet zelfpromotie zijn. Het zou moeten zijn om oprecht en authentiek advies te geven over een specifiek onderwerp aan een gemeenschap. De backlinks zullen dan komen als een biproduct. Nuttige, relevante en kwalitatieve inhoud wint altijd en is de sleutel tot SEO, gastbloggen en het opbouwen van backlinks. Wanneer je gastblogt, moet je inhoud altijd dienstbaar zijn aan de lezers. Als je het uitsluitend benadert als een middel om een backlink te krijgen, dan zullen je inspanningen worden herkend als spam. Dus ook al is de backlink waar je op uit bent, dat doel mag niet duidelijk zijn in je pitch aan redacteuren. Redacteuren houden er niet van als mensen hen pitchen voor een gastblog als het alleen om een backlink gaat. Ze willen alleen dat je contact opneemt als je iets waardevols te zeggen hebt. Iets unieks dat je naar de tafel brengt, op een manier die nog nooit eerder is gezegd. Wees authentiek. Echt. Inzichtelijk. Dit zijn de 3 pijlers voor het verkrijgen van hoogwaardige mogelijkheden voor gastblogging. Creëer doelgerichte inhoud en laat de backlinks maar komen als bijproduct.

De voordelen van blogs op relevante websites

De voordelen van blogs op relevante websites zijn enorm - en ze hebben evenveel invloed op zowel de auteur van de inhoud als op de website die de inhoud plaatst. Zoekmachines hechten veel waarde aan kwaliteitsinhoud en er is dan ook geen betere manier om die te leveren dan door middel van een goed geschreven gastbericht. Zoals de meeste White Hat methoden, zijn er weinig sluiproutes hier. Gastbloggen vergt tijd, planning, hard werken, en wat geduld. Maar voor zowel schrijvers als bedrijven, vertrouwen we erop dat de voordelen zeker de moeite waard zijn. Vergroot bekendheid Een van die voordelen is de boost in naamsbekendheid en exposure die kan worden verkregen. Bedrijven en merken begrijpen de cruciale rol die bloggen speelt in hun marketingstrategie. Om vertrouwen en autoriteit op te bouwen bij hun publiek, weten ze dat ze op een consistente basis content moeten plaatsen die overeenkomt met hun merk. Door het delen van deskundige artikelen, tips en onderzoek, blijven ze relevant voor hun huidige klanten - en zullen ze ook nieuwe klanten verdienen door het organische verkeer dat naar hun website wordt gedreven. Merken hebben altijd behoefte aan deze content. Daarom vertrouwen ze op experts zoals jij om hen te voorzien van deze bron van kennis. Dit is natuurlijk een tweerichtingsverkeer. Niet alleen wint het bedrijf door het verkrijgen van zoekmachine autoriteit, maar jij als schrijver wint door het vestigen van je expertise en het verbreden van je exposure. Voor een freelance schrijver die een reputatie en abonneebestand probeert op te bouwen, is blogs op relevante websites een betrouwbare manier om dat te bereiken.

Navigation

Home

Latest Posts

Wetgeving Mobilhome België

Published Mar 28, 23
10 min read

Auto Export Netherlands

Published Mar 07, 23
10 min read

Huurkoop Mobilhome

Published Mar 04, 23
4 min read