Wat Is Linkbuilding: #1 Posities In Google - Gratis Review & Scan - Linkbuilder

Published May 04, 22
7 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding In 2022 - De Ultieme Seo Gids - Linkbuilder

In dit (lange) artikel duiken we in een aantal belangrijke vragen rondom linkbuilding. Wat is het nou precies, waarom is linkbuilding een noodzaak, wat zijn de verschillende kosten in tijd en geld en welke strategieën kan je het best gebruiken. Heb je specifieke vragen, schroom dan niet om gewoon contact met ons te zoeken! Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het vergaren van zogenaamde backlinks vanaf externe domeinen. Wat Is Linkbuilding: #1 Posities In Google - Gratis Review & Scan - Linkbuilder.

In dit geval kan je jouw website als spin in het midden van het web zien. Hoe meer draadjes (backlinks) naar het centrum lopen, hoe stabieler de basis - Linkbuilding Uitbesteden? Versla Je Concurrent In No Time! - Linkbuilder. Uiteraard is de dikte (de kwaliteit) ook zeer van belang. Te dunne draadjes zorgen voor een instabiele basis. Wat is een link? Kortgezegd is een link een stukje tekst waar je op kunt klikken.

Een link zit meestal onder een tekst, maar kan ook onder een afbeelding of knop zitten. Een link is er in ieder geval voor bedoeld om het jou makkelijk te maken om gerelateerde informatie te vinden. Dit kan informatie van dezelfde website zijn, maar het kan ook gaan om informatie van een andere website - Linkbuilding: De Complete Uitleg [2022] - Linkbuilder.

Dit zijn links die je plaatst op je eigen website en die verwijzen naar een andere pagina op je website. Zo kun je deze links bijvoorbeeld gebruiken om websitebezoekers langer op jouw website te laten doorlezen en om ze de informatie die ze zoeken makkelijker te laten vinden. Hierdoor is de kans groot dat ze vinden wat ze zoeken en dat ze daardoor wellicht zelfs een actie verrichten op je website, bijvoorbeeld zich laten inschrijven voor de nieuwsbrief of het doen van een aankoop (Linkbuilding: Do's En Don'ts Vanuit De Praktijk - Linkbuilder).

Dit zijn links die verwijzen naar een andere website. Je gebruikt externe links vaak als je wilt verwijzen naar informatie die niet op je eigen website staat. Vooral bij blogs worden externe links vaak gebruikt om te verwijzen naar aanvullende informatie. Zo verwijzen mensen vaak naar bronnen waar ze de informatie vandaan hebben, of naar andere sites die nuttige informatie over het betreffende onderwerp hebben geschreven.

Voor Kwalitatieve Linkbuilding Diensten - Linkbuilder

Als een andere website een externe link plaatst die verwijst naar jouw website, dan wordt dit een backlink genoemd. Een ander woord voor backlink, is een inbound link. Dit houdt in dat er verwezen wordt naar jouw website. Dit gebeurt als de andere website jouw website als een goede informatiebron ziet om naar door te verwijzen.

Echter, vaak wordt er met linkbuilding meer gespeeld met backlinks en stimuleren bedrijven elkaar om elkaars links te gebruiken (Linkbuilding, Wat Kun Je Er Eigenlijk Mee? Werkt Het Nog? - Linkbuilder). Echter, hiermee moet wel opgelet worden, want als Google denkt dat je links koopt of ruilt, dan gaat je positie op Google juist achteruit in plaats van vooruit. Daarom is het erg belangrijk dat je linkbuilding op een goede manier aanpakt.

Ook Google kijkt ernaar of alle backlinks van slechts een paar websites komen, of dat de backlinks van allemaal verschillende websites afkomstig zijn. Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking - Linkbuilder. De websites die naar jouw website linken, heten verwijzende domeinen. Hoe meer verwijzende domeinen je hebt, hoe beter. Het aantal backlinks zegt dus eigenlijk minder dan het aantal verwijzende domeinen.

Kijk daarom zeker niet alleen naar het aantal backlinks naar jouw website, maar ook naar het aantal verwijzende domeinen. Wat is een anchortekst? Je wilt een linkje in een nieuwe blog op je website zetten. Maar wist je dat het ook nog uitmaakt achter welk stukje tekst je het linkje moet plakken? Het stukje tekst dat veel mensen gebruiken om te verwijzen naar meer informatie, is: ‘meer informatie vind je hier’.

Qua leesbaarheid is dat natuurlijk prima, maar Google linkt de link die je achter het woord ‘hier’ plaatst, dan aan het woord ‘hier’. Dit is natuurlijk helemaal niet het woord waar de link om gaat. Ook in deze tekst vind je verschillende anchor teksten. Domain Authority linkt in dit geval naar een pagina die hierover gaat.

Linkbuilding En Link Management - Linkbuilder

Zoals hierboven omschreven, is het belangrijk om de anchor tekst aan te laten sluiten bij de inhoud van de link (Linkbuilding Uitbesteden? Kies Voor - Linkbuilder). Google koppelt de tekst waar de link onder staat, namelijk aan de inhoud van de link. Dit is dan ook een zoekterm waar jouw website weer op gevonden kan worden.

(Zo moet het dus niet. Linkbuilding Uitbesteden - #1 Linkbuilding Specialist - Linkbuilder.) Lees meer over onze kapsalon in Heerlen. (Zo moet het wel.) Om een link achter de anchor tekst te plaatsen, kun je de betreffende tekst vaak gewoon selecteren en op ‘link toevoegen’ klikken. Ook kun je vaak op het link symbooltje klikken. Als dit allebei niet mogelijk is, kun je ook met een html-code de link toevoegen.

De eerste is de naked link. Dit betekent dat de gehele URL geplakt wordt in de tekst. Vaak gebeurt dit onderaan de tekst waar de gehele bron genoemd mag worden. De tweede anchor tekst die te onderscheiden is, is de branded link. Hierbij verwijst de anchor tekst naar een merknaam of productnaam.

Dit zijn de links die vaak gebruikt worden voor linkbuilding. Het gaat hier om links die achter een anchor tekst worden geplakt, waarbij de anchor tekst eigenlijk een zoekwoord is. Als laatste is er ook de semi branded link. Dit is eigenlijk een mix tussen de commerciële en de branded link.

Nofollow vs dofollow Als je een link toevoegt aan je blog, artikel of pagina, is het belangrijk om aan te geven wat voor soort link het is. Linkbuilding. Je hebt twee keuzes: een nofollow link en een dofollow link. Zoals hierboven al verteld, krijgt je website een stukje autoriteit toegekend van Google wanneer ernaar gelinkt wordt.

Ons Linkbuilding Bureau Versterkt De Autoriteit Van Jouw ... - Linkbuilder

Hoe dit dan precies werkt? Als lezer zie je geen verschil tussen de nofollow en dofollow links. Echter, er zit een verschil in de code die ervoor zorgt dat Google geen autoriteit toekent aan bepaalde links, namelijk aan de nofollow links. Zoals de naam al zegt, volgt Google de links dus niet.Een belangrijke reden om een link een nofollow link te maken, is wanneer er sprake is van betaalde links. Als een bedrijf heel veel websites betaalt om hun link te gebruiken en hierdoor wordt autoriteit toegekend, worden de zoekresultaten beïnvloed. Dit is niet de bedoeling, en daarom moet je voor gesponsorde links een nofollow link gebruiken.

Als die jouw link namelijk zien staan op een andere website, kunnen ze nog steeds doorklikken naar je website. Bovendien zorgt het natuurlijk ook voor meer merkbekendheid. En hierdoor leren ook meer andere websitebezitters jouw merk en website kennen, waardoor er misschien op een natuurlijke manier nog meer dofollow links naar je website worden gecreëerd.

Voor ons is het namelijk niet interessant dat hier linkwaarde naar gestuurd wordt. Op veel CMS’en, zoals Word, Press, heb je gewoon een knopje dat je aan kunt vinken om een link dofollow of nofollow te maken. Als jij dit echter niet op die manier kunt doen, dan is er ook een manier via de html code om dit zelf te doen. Backlinks kopen Nederland.

In sommige branches is het soms namelijk helemaal niet benodigd om linkbuilding uit te voeren. Wat je veel ziet bij online marketing bureaus is dat linkbuilding wordt ingezet om linkbuilding in te zetten. Dit terwijl je met alleen een juiste implementatie van topical clusters al een enorm goed resultaat kunt behalen.

Linkbuilding Technieken En Strategieën In 2022 - Linkbuilder

Zoals te zien hebben zowel de nummer één als de nummer twee in de SERP geen gebruik gemaakt van linkbuilding op deze specifieke pagina en anchor. Linkbuilding Uitbesteden? - Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder. Kijken we echter naar de specifieke pagina’s van deze twee websites, zien we dat hierin blijkbaar goed aan de zoekintentie wordt voldaan. In dit geval telt de zoekintentie dus zwaarder dan de autoriteit.Wanneer alle concurrenten de juiste intentie gebruiken, de techniek achter de website in orde is en tevens een goede contentstrategie is gebruikt, komt het veelal aan op de autoriteit van een website. Zie het voorbeeld hieronder. Op de term hypotheek afsluiten zit veel meer concurrentie dan het eerder gegeven voorbeeld.

Wel zie je dat de nummer één niet het meeste aantal backlinks en verwijzende domeinen heeft - Is Linkbuilding Nog Belangrijk In 2022? - Linkbuilder. Linkbuilding is namelijk altijd onderdeel van en niet een op zichzelf staande beslissende factor. Andere voorbeelden van linkbuilding zijn: Hoger verkeer vanuit referral websites Wanneer je linkbuilding op de juiste websites doet die relevantie hebben met jouw niche, verhoogt het naast je autoriteit ook het aantal bezoekers op je website afkomstig vanaf referral traffic.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Wetgeving Mobilhome België

Published Mar 28, 23
10 min read

Auto Export Netherlands

Published Mar 07, 23
10 min read

Huurkoop Mobilhome

Published Mar 04, 23
4 min read