Wat Is Linkbuilding? En Hoe Werkt Dat Succesvol In 2022? - Linkbuilder

Published May 05, 22
3 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Wat Is Linkbuilding? En Hoe Werkt Dat Succesvol In 2022? - Linkbuilder



Dit kan veel goed doen voor je backlink profiel, want bij het schrijven van een gastblog mag je eigenlijk altijd wel linken naar je website. Zo deel je je kennis, waardoor je meer autoriteit opbouwt in de branche waarin je actief bent, en krijg je ook nog eens backlinks naar je website. Linkbuilding: Zelf Doen Of Uitbesteden? - Linkbuilder.

Linkbait: Dit is het proces waarin je content creëert, puur om de reden dat je er backlinks door zult krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij controversiële content, nieuws, data, handleidingen en meer. Mensen zullen dit delen op hun eigen website, waardoor jij op een natuurlijke manier meer backlinks krijgt - Linkbuilding - Aantoonbaar Online Resultaat - Linkbuilder.

De eerste backlink die hierbij geplaatst wordt, verwijst namelijk niet direct naar je eigen website, maar naar een soort tussenpagina, waarop een extra rij verwijzingen staat. Hierdoor krijgt de eerste link meer waarde toegewezen door deze tweede laag - Linkbuilding Uitbesteden In 2022 - Linkbuilder. Gratis backlinks genereren Er zijn verschillende manieren waarop je gratis backlinks kunt genereren (Is Linkbuilding Nog Steeds Een Goede Seo Strategie? - Linkbuilder).



Hiervoor zijn verschillende Facebook groepen, maar je kunt het ook rechtstreeks aan je leveranciers en dergelijke vragen. Door links te ruilen plaats jij een backlink naar het ene bedrijf, en plaatsen zij een backlink naar jouw website (Linkbuilding Uitbesteden? Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder). Ook kun je zorgen dat online bedrijfsgidsen linken naar jouw website, waardoor je automatisch weer nieuwe backlinks creëert.



Wanneer je dit doet, kun je onderaan het bericht naar je eigen website linken (Linkbuilding: Wat Het Is En Waarom Het Zo Goed Werkt! - Linkbuilder). Hierdoor krijg je opnieuw meer backlinks. Internationale linkbuilding – de verschillen Heb je een internationale website? Dan werkt linkbuilding misschien wel anders voor jou. Er zijn namelijk tussen landen verschillende verschillen in hoe linkbuilding werkt. Het grootste verschil zit op marketingniveau - Betrouwbare Linkbuilding En Backlinks - Linkbuilder.



In Peru is het bijvoorbeeld gebruikelijk om per link te betalen, terwijl in Spanje vaak alleen naar Engelse websites gelinkt wordt, zodat Spaanse concurrentie verminderd wordt. Voordat je dus aan linkbuilding gaat doen in een ander land, is het dus heel belangrijk om je eerst in de verschillen te verdiepen - Linkbuilding - Traffic Today - Digital. Growth. Together - Linkbuilder.

Linkbuilding Uitbesteden - De Linkbuilder Van Vlaanderen - Linkbuilder

Natuurlijk moet je de content wel aanpassen als er landspecifieke dingen in staan, maar verder scoren alle onderwerpen in de meeste landen wel hetzelfde - Linkbuilding Uitbesteden? - Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder. Wel is onderzocht welke soort content internationaal het beste werkt (Linkbuilding Uitbesteden - Hoger Scoren In Google - Linkbuilder). Als eerste is dat visuele content, zoals de ingekleurde wereldkaart - Linkbuilding: Uw Websites Goede Reputatie Hangt Ervan Af - Linkbuilder. Qua tekstuele content werkt verrassende informatie, een onderwerp dat emotie oproept en een universeel aantrekkelijk onderwerp het beste.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Wetgeving Mobilhome België

Published Mar 28, 23
10 min read

Auto Export Netherlands

Published Mar 07, 23
10 min read

Huurkoop Mobilhome

Published Mar 04, 23
4 min read